Herfstfotografie in het bos, Kaapse Bossen

99,00 incl.BTW

Wissen

Workshop Herfstfotografie

Tijdens de workshop herfstfotografie ga je onder begeleiding van een ervaren landschap -en natuurfotograaf op zoek naar de ultieme herfstfoto in het bos. De workshop vindt plaats in een van de mooiste gebieden op de Utrechtse Heuvelrug, de ‘Kaapse Bossen’, een zeer gevarieerd gebied met kronkelige bospaden en mooie beukenlanen.

Uitkijktoren de Kaap

Het hoogste punt in de Kaapse Bossen is de Doornse Kaap, een heuvel van ca. 53 meter. Op deze heuvel staat een 25 meter hoge uitkijktoren ‘de Kaap’ waar je een spectaculair uitzicht hebt over de Utrechtse Heuvelrug.

Workshop Herfstfotografie in het bos, Kaapse Bossen
©StudioMSF | Uitzicht vanaf uitkijktoren de Kaap over de Kaapse Bossen.

Programma

We verzamelen rond zonsopkomst (ca. 08:30 uur) op de parkeerplaats van de Kaapse Bossen in Doorn. Na een kop koffie of thee lopen we naar uitkijktoren ‘de kaap’ dit is ca. 1 km lopen. We beklimmen de toren om foto’s te maken van het prachtige uitzicht over de Kaapse Bossen.

We fotograferen op verschillende locaties in het bos en lopen in totaal ca. 4 km met hier en daar wat hoogteverschil. Je komt dus thuis met een gevarieerd beeld van statige beukenlanen, kronkelige bospaden, paddenstoelen en een prachtig uitzicht over het bos. Rond 12:30 uur is de workshop afgelopen, maar kun je uiteraard doorgaan met fotograferen zolang je maar wilt.

Wat ga je leren?

Dit is een zeer praktische workshop waarbij je vooral heel veel gaat fotograferen. Tijdens de wandeling krijg je praktische tips over compositie, standpunt, gebruik van filters en geef ik waar nodig instructies over instellingen als diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en witbalans.  Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en je eigen leerpunten in te brengen.

Workshop Herfstfotografie, fotoworkshop in de Kaapse Bossen

Herfstfotografie workshop in het bos

Is de workshop herfstfotografie geschikt voor jou?

Een kleine groep van 4 tot maximaal 8 personen garandeert een persoonlijke begeleiding waardoor de workshop in principe voor zowel beginnende als meer gevorderde fotografen geschikt is. Basiskennis van fotografie is wel aan te raden, je hoeft echt geen expert te zijn maar je weet wel hoe je diafragma, sluitertijd en ISO-waarde instelt op je camera.

Verder heb je het volgende nodig om te kunnen deelnemen:

  • Spiegelreflex of systeemcamera met minimaal een standaard zoom lens.
  • Een driepoot statief want het kan donker zijn in het bos waardoor je soms met lange sluitertijden zult moeten werken.
  • Bij voorkeur waterdichte wandelschoenen.
  • Weerbestendige kleding.
  • Voldoende geheugen
  • Volle accu(‘s)

Ben je in het bezit van een polarisatie filter, grijsverloopfilter en/of een afstandbediening of draadontspanner neem deze dan zeker mee.

Uitwijkdatum

Je kunt in de herfst geluk hebben met het weer maar helaas kun je ook pech hebben. Wanneer er wat lichte regen is voorspelt dan gaat de workshop gewoon door, op regen kun je je kleden en in het bos kun je redelijk goed schuilen. Maar wanneer er veel neerslag wordt voorspelt dan wordt de workshop geannuleerd en verplaatst naar een uitwijkdatum, dat is meestal de dag erna. Reserveer deze uitwijkdatum dus ook in je agenda.

Doe je mee?

Ben je enthousiast geworden om mee te doen aan de workshop herfsfotografie? Selecteer dan een beschikbare datum en schrijf je direct in.

Data:

5-11-2022 van 08:00 – 12:00

Tijd:

08:00 – 12:00

Locatie:

Parkeerplaats Kaapse Bossen: Sint Helenalaan 2, 3941 EH Doorn

Prijs:

De prijs bedraagt € 99,- dit is inclusief:

– Koffie & thee bij aankomst
– 4 uur durende workshop
– Vooraf per mail alvast een aantal tips om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden
– Na afloop per mail een digitaal naslagwerk met alles wat is besproken tijdens de workshop

Herfstfotografie in het bos, Kaapse Bossen

99,00 incl.BTW

Wissen