Fotoworkshop Landschapsfotografie Utrecht, Leersumse veld

99,00 incl.BTW

Wissen

Landschapsfotografie basis workshop

De workshop landschapsfotografie is voor iedereen die zich graag verder wil ontwikkelen in landschapsfotografie. Je leert basis principes van landschapsfotografie en hoe je een foto maakt die de sfeer en het gevoel weergeeft zoals jij het landschap in het ‘echt’ hebt ervaren. Hoe bereid je je voor en welke apparatuur heb je nodig? Welke instellingen kun je het beste gebruiken voor de belichting? Welke compositie regels kun je toepassen? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer krijg je uitgelegd in de praktische workshop landschapsfotografie.

Locatie Leersumse veld (Utrechtse Heuvelrug)

De workshop wordt het hele jaar door gegeven op het Leersumse veld, een prachtig afwisselend gebied van 80 hectare bestaande uit bos, heide en een drietal vennen. We gaan geen hele grote afstanden lopen, maar al met al loop je toch zeker wel ca. 5km, dus trek een paar goede wandelschoenen aan.

Workshop landschapsfotografie fotoworkshop in de natuur provincie Utrecht

Programma

We verzamelen ca. 4 uur voor zonsondergang op de parkeerplaats van het Leersumse veld. Na een kop koffie of thee op de parkeerplaats en een korte kennismaking lopen we naar de eerste fotolocatie waar we aan de slag gaan. Tijdens de workshop krijg je uitgebreid uitleg en ga je vooral heel veel fotograferen. We blijven tot na zonsondergang zodat we deze op een mooie locatie kunnen fotograferen.

Wat ga je leren?

Je krijgt praktische tips over hoe je je het beste kunt voorbereiden en je leert wat de belangrijkste compositieregels zijn. Welke apparatuur kun je het beste gebruiken en voor welk doel? Ik laat je kennismaken met filters zoals grijsverloopfilters, ND filters en het polarisatiefilter. Hoe ga ja om met het licht en welke belichtingsinstellingen kun je het beste kiezen. Verder haal je je camera van de automatische stand en ga je handmatig belichten en scherpstellen. Tijdens de workshop is er voldoende ruimte om vragen te stellen en je eigen leerpunten in te brengen.

Is de workshop landschapsfotografie basis geschikt voor jou?

Een kleine groep van 3 tot maximaal 5 personen garandeert een persoonlijke begeleiding. Ben jij een beginnend landschapsfotograaf en wil je een goede basis leggen waarmee je je verder kunt ontwikkelen dan is deze basis workshop landschapsfotografie zeker iets voor jou! Basiskennis van fotografie is wel aan te raden, je hoeft echt geen expert te zijn maar je bent wel bekend met termen als diafragma, sluitertijd en ISO-waarde en je weet hoe je dit instelt op je camera.

Verder heb je het volgende nodig om te kunnen deelnemen:

  • Spiegelreflex of systeemcamera
  • Groothoeklens of min. standaard zoom lens van bijv. 18-55mm
  • Een driepoot statief
  • Bij voorkeur waterdichte wandelschoenen.
  • Weerbestendige kleding.
  • Voldoende geheugen
  • Volle accu(‘s)

Ben je in het bezit van een telelens, polarisatie filter, grijsverloopfilter, ND filter en/of een afstandbediening of draadontspanner neem deze dan zeker mee.

Zonsondergang Leersumse veld

Gaat de workshop ook door bij regen?

Wanneer er wat lichte regen is voorspelt dan gaat de workshop gewoon door, neem in dat geval een regenjas en/of paraplu mee. Wanneer er veel neerslag wordt voorspelt dan wordt de workshop geannuleerd en ontvang je een waardebon waarmee je je kunt inschrijven voor een andere datum.

Doe je mee?

Ben je enthousiast geworden om mee te doen aan de workshop landschapsfotografie? Selecteer dan een beschikbare datum en schrijf je direct in.

Data:

13-08-2022

Tijd:

08:30 – 12:30

Locatie:

Zuiderheide, tussen Laren en Hilversum

Prijs:

De prijs bedraagt € 89,- dit is inclusief:

– Koffie & thee bij aankomst
– 4 uur durende workshop
– Vooraf per mail alvast een aantal tips om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden
– Na afloop per mail een digitaal naslagwerk met alles wat is besproken tijdens de workshop

Fotoworkshop Landschapsfotografie Utrecht, Leersumse veld

99,00 incl.BTW

Wissen