STUDIO MSF

Productfotografie

Productfotografie voor webshop of folder

Productfotografie is een van de belangrijkste elementen bij (online) verkoop. De producten moeten aantrekkelijk, fris en haarscherp in beeld worden gebracht om het ‘gevoel’ over te brengen op de klant of potentiële koper. Er wordt meestal gekozen voor een witte achtergrond zodat er zo min mogelijk afleiding is. Deze manier van productfotografie wordt ook wel ‘packshot’ fotografie genoemd.

Sfeervolle productfotografie

Met sfeerfotografie voeg je elementen toe aan een foto waardoor een product tot leven komt. Sfeerfotografie is vanzelfsprekend tijdrovender dan het maken van packshots, maar heeft, afhankelijk van het doel, een meerwaarde ten opzichte van een packshot.

Nabewerking

Naast het fotograferen speelt beeldbewerking een belangrijke rol in het proces om tot een optimaal beeld te komen. Iedere foto heeft minimale nabewerking zoals het aanpassen van de helderheid, contrast, witbalans en/of de uitsnede. Verder kan de foto vrijstaand worden gemaakt met een kleine schaduw of kan er tekst of een logo worden toegevoegd.  Ook complexere beeldbewerking zoals het samenvoegen van meerdere foto’s en belichtingen is soms nodig.