contact

06-43871310

iets over mezelf...

Mijn naam is Martijn Schruijer, eigenaar van Studio MSF sinds 2009. Lang geleden in de jaren ’80 werd ik geïnspireerd door de prachtige fotoboeken van o.a Ed van der Elsken maar ook door de meer romantische stijl van Henri Cartier-Bresson. Fotografie speelde voor mij toen nog geen hele grote rol want ik was in die tijd vooral bezig met mijn grootste passie, drummen!

Jaren later, toen mijn dochter in 2000 werd geboren, kocht ik een (analoge) spiegelreflex camera waardoor ik fotografie weer opnieuw ontdekte. Ik was in die tijd gefascineerd door zwart wit fotografie en ontwikkelde mijn eigen rolletjes en foto’s. In dat jaar volgde ik ook de basisopleiding van de fotovakschool in Apeldoorn, toen nog volledig analoog. 

Ik werkte in die tijd bij een grote non-fictie uitgeverij, Kosmos UItgevers wat voor mij qua fotografie de grootste leerschool is geweest. In 2009 kreeg ik steeds meer opdrachten van buiten de uitgeverij waardoor ik in 2009 besloot om verder te gaan als zelfstandig reportage fotograaf.

Sinds 2015 ben ik me steeds meer gaan toeleggen op educatie en organiseer ik regelmatig fotoworkshops en geef ik les. Toen ik in 2020 voor de tweede keer een lege agenda had vanwege de tweede ‘lockdown’, heb ik die tijd gebruikt om een online fotocursus te maken waarvan je op deze website het resultaat ziet!